Grensoverschrijdende busdiensten

 

Tariefregelingen in en om Maastricht

Op de trajecten van lijn 34 van Veolia, lijn 20a, 45, 62 en 63 van De Lijn en lijn 78 van de TEC gelden de volgende regels:

  1. Passagiers die uit BelgiŽ komen en in BelgiŽ overstappen op lijn 34 kunnen met alle stadsbuslijnen verder reizen tot station Maastricht of tot Maastricht AZM indien zij in het bezit zijn van een Belgisch trajectabonnement.
  2. Alle andere Belgische plaatsbewijzen die door De Lijn zijn uitgegeven zijn in Maastricht alleen geldig in de aankomstzone. Voortzetting van de reis in Nederland naar een andere zone dienst met een Nederlandse strippenkaart plaats te vinden, echter zonder berekening van de basisstrip.
  3. Passagiers die met een Belgische bus naar BelgiŽ reizen kunnen alleen met Belgische plaatsbewijzen reizen. Een uitzondering hierop vormen een 2-sterrenabonnement met vermelding van zone 6658 en een 3-sterrenabonnement met vermelding van zone 6649 en 6650, die ook geldig zijn in zone 35 (Lanaken) en 52 (Kanne).
  4. Passagiers die met een Nederlandse bus naar BelgiŽ reizen betalen met de Nederlandse strippenkaart. In BelgiŽ is deze kaart alleen maar geldig in de aankomstzone. Bij overstap op een aansluitende Belgische bus naar een andere zone dient een nieuw plaatsbewijs te worden gekocht, waarbij het basistarief niet in rekening wordt gebracht.
  5. Passagiers met een Nederlands plaatsbewijs mogen ook met een Belgische bus binnen aangegeven zones reizen.
  6. Houders van OV-studentenkaarten kunnen op Nederlands grondgebied zowel met Nederlandse als Belgische bussen reizen. Op Belgisch grondgebied kan dit alleen in Nederlandse bussen. Bij grensoverschrijding worden OV-kaarthouders als nieuwe reizigers beschouwd, zodat ook dan de basisstrip betaald moet worden.

Al deze gegevens zijn onder voorbehoud!

De laatste wijziging van deze pagina was op 23 april 2009.